ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ψήφιση του νόμου για τη ρύθμιση των δανείων από τις τράπεζες και τους λεγόμενους σέρβισερς η κυβέρνηση κατήργησε και ισοπέδωσε και τις τελευταίες προστατευτικές διατάξεις που υπήρχαν για την πρώτη κατοικία των φτωχών και ανήμπορων πολιτών.

Χωρίς ντροπή και έλεος η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με την ανοχή ή την ελάχιστη και τα μάτια του κόσμου αντίσταση της αντιπολίτευσης πέρασε διατάξεις που καταργούν την μικρή μέχρι τώρα προστασία των δανειοληπτών πρώτης κατοικίας και δίνουν το δικαίωμα και στους σέρβισερς να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων αν δεν υπάρξει συμφωνία για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Όμως και η ένταξη ενός δανειολήπτη στον λεγόμενο εξωδικαστικό συμβιβασμό είτε θα κολλάει στις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις όπως η μη ύπαρξη άλλων δανειακών υποχρεώσεων και οφειλών και αν προχωράει θα γίνεται με πολύ σκληρούς όρους όπως η υποχρεωτική καταβολή του 10% του οφειλόμενου ποσού.

Με την εξέλιξη αυτή μπαίνει οριστική ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των εξουθενωμένων από την πολυετή οικονομική κρίση συμπολίτες μας και πλήττει ιδιαίτερα τους πρόσφυγες από την πρώην Σοβιετική Ένωση που πίστεψαν στα λόγια των προηγούμενων κυβερνήσεων και δανείστηκαν για να αποκτήσουν ένα σπίτι.

Το ΠΑΚΙΕΦ καταγγέλλει όλα τα πολιτικά κόμματα ως συνεργούς σε αυτήν την αδικία και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα σε κάθε πρόσφυγα συμπολίτη μας στον αγώνα που ξεκινάει από σήμερα για την ανατροπή αυτής της ρύθμισης και την αποτροπή κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος και ήρθε η ώρα να τον ακολουθήσουμε όλοι.

                                                                                   

                                                                          Γιάννης Κοτσαηλίδης

                                                                        Πρόεδρος του ΠΑΚΙΕΦ