ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 23 Νοεμβρίου 2023

Με αφορμή την κατάθεση του ετήσιου προϋπολογισμού στη βουλή θα θέλαμε να κάνουμε μερικές επισημάνσεις:

Εκτός από τα γνωστά επιδόματα που κι αυτά εμφανίζονται πετσοκομμένα ο νέοςπροϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η ακρίβεια στην αγορά και ο αυξανόμενος πληθωρισμός.

Τα νοικοκυριά στενάζουν καθημερινά από τις συνεχείς ανατιμήσεις όλων των προϊόντων και κυρίως στα καύσιμα και την ενέργεια και οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένα με πρόβλεψη για αύξηση των συντάξεων κατά 3% και των μισθών κατά 4% και μόνο στον κατώτατο.

Η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τα αντικειμενικά κριτήρια που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης θα προκαλέσει νέο μαζικό κύμα κλειστών επιχειρήσεων και χρεοκοπιών ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες ετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι της δημιουργίας μεγάλων αλυσίδων με τους μέχρι τώρα επιχειρηματίες υπαλλήλους των 500 ευρώ χωρίς έστω την προστασία του 8ωρου που κι αυτό καταργείται.

Η μόνιμη δικαιολογία της κυβέρνησης είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κλιματική κρίση και ο εισαγόμενος πληθωρισμός που όμως κατά θαυμαστό τρόπο πλήττει μόνο τη χώρα μας και όχι τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου και μεγαλύτεροι μισθοί υπάρχουν και οι τιμές σε όλα τα είδη είναι κατά πολύ χαμηλότερες.

Τώρα αποδεικνύεται πόσο καταστροφική ήταν η τοποθέτηση του Μητσοτάκη στη «σωστή» πλευρά της ιστορίας και η άρνησή του να διατηρήσει τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία που εξασφάλιζαν και φτηνή ενέργεια και καλές αγορές για τα προϊόντα μας.

Έστω και τώρα εμείς λέμε και πάλι, φτάνει πια με την μονόπλευρη πολιτική της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος, ας τον ακολουθήσουμε.

                                                                               Γιάννης Κοτσαηλίδης

                                                                          Πρόεδρος του ΠΑΚΙΕΦ