Ευχές του Προέδρου του ΠΑΚΙΕΦ για το Νέο έτος

Το 2021 που μας αποχαιρετά σημαδεύτηκε από κρίσιμα θέματα με πρώτο αυτό της πανδημίας όπου θρηνήσαμε και θρηνούμε χιλιάδες απώλειες συμπατριωτών μας ενώ δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά η εθνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μονοκομματική βάση απορρίπτοντας την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα έπειθε αν μη τι άλλο περισσότερο τους πολίτες για την ορθότητα των επιλογών της.

Σήμερα στο κατώφλι του 2022 τα κρούσματα από τον κορονωιό σπάζουν όλα τα ρεκόρ ενώ το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει όλα τα όρια αντοχής του και η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια λογική των στείρων περιορισμών και του διχασμού των πολιτών με βάση τον εμβολιασμό που είναι μεν απαραίτητος και χρήσιμος, όχι όμως και αρκετός να αναχαιτίσει την επιδημία.

Ως κίνημα ΠΑΚΙΕΦ καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τόσο την κυβέρνηση όσο και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετήσουν μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας στη βάση της ενίσχυσης του ΕΣΥ και της προστασίας όλων των κοινωνικών στρωμάτων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ζητάμε την λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και αξιοποίηση όλων των μέσων και δυνατοτήτων για εξασφάλιση φτηνής ενέργειας και χαμηλών τιμών στην αγορά.

Το 2021 αποδείχτηκε ότι παρά τις δυσμενείς εξελίξεις σε όλα τα οικονομικά μέτωπα η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών και κυρίως των χαμηλόμισθων που υποφέρουν και στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα.

Ο πληθωρισμός που τρέχει με 4% επισήμως και πάνω από 15% ανεπισήμως εξανεμίζει και τις τελευταίες καταναλωτικές αντοχές της κοινωνίας, όμως ενώ όλα τα είδη ανεβαίνουν το μόνο που μένει σταθερό είναι οι μισθοί.

Στα εθνικά μέτωπα και κυρίως στο Αιγαίο και το κυπριακό η κατάσταση παραμένει στάσιμη και κρίσιμη με τις απειλές κατά της χώρας μας να εντείνονται και τους δυτικούς «συμμάχους» μας να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Το 2022 ευχόμαστε η χώρα μας να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και αξιοποιώντας όλες της δυνατότητες που υπάρχουν και επιτέλους να υιοθετήσει και άλλες στρατηγικές εγκαταλείποντας την αδιέξοδη και στείρα  λογική των μονόδρομων.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος.

 

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά

 

Γιάννης Κοτσαηλίδης