ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/01/2020

Κύριοι της Κυβέρνησης γνωρίζετε πολύ καλά ότι στα δύσκολα χρόνια της χρεοκοπίας, που βίωνε και εξακολουθεί να βιώνει ο Ελληνικός λαός, τόλμησε μία Ελληνική οικογένεια να μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Β.Ελλάδα και να τα επενδύσει, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα όμως με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες αναπτύσει έντονο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο. Κατάφερε με πρωτοβουλία της να γίνει επίσημη θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, μετά από 88 χρόνια. Στήριξε οικονομικά πολλές μονές του Αγίου Όρους. Δημιούργησε έδρα Ποντιακών μελετών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έδρα Ρωσικής γλώσσας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας κυρίου Ιβάν Σαββίδη, διδάσκεται επίσημα σήμερα η Ελληνική γλώσσα στα σχολεία της Ρωσίας. Με δική του δωρεά εξοπλίστηκε η κλινική Ω.Ρ.Λ. του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.
Αντί λοιπόν αναγνώρισης του συνολικού έργου προσφοράς της οικογένειας στο κοινωνικό σύνολο ήρθε η στοχοποίησή της από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Μετά τις αντιδράσεις της κοινωνίας και τα φαινόμενα διχασμού του Ελληνικού λαού από τις άστοχες ενέργειες κυβερνητικών στελεχών παρατηρούμε σήμερα την αναδίπλωσή τους.
Επιθυμία του Πα.Κι.Ε.Φ. Είναι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

Ο Πρόεδρος
Ι.Κοτσαηλίδης