ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 15 Ιουνίου, 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε αναβολή για τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 οδηγήθηκε η σημερινή δίκη για την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με κατηγορούμενο τον πρόεδρο του ΔΗΚΕΑ Π. Λαφαζάνη.

Ο Π. Λαφαζάνης ζήτησε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης για να καταγγείλει τη ληστρική συμπεριφορά του τραπεζικού μηχανισμού απέναντι στους πολίτες όμως το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της συνηγόρου ενός εκ των άλλων κατηγορουμένων Ζωής Κωνσταντοπούλου με το αιτιολογικό της ενασχόλησής της με την προεκλογική εκστρατεία.

Όπως υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης η κα Κωνσταντοπούλου θα έπρεπε ως υποψήφια αντισυστημικού υποτίθεται κόμματος να επιζητήσει την εκδίκαση της υπόθεσης εντός της προεκλογικής περιόδου για ευνόητους λόγους, όμως η εκπρόσωπός της δεν αποδέχτηκε ούτε τη συμβιβαστική πρόταση της ολιγοήμερης αναβολής που έκανε ο πρόεδρος του ΔΗΚΕΑ.

Για παρασκηνιακές και παρελκυστικές πρακτικές των μηχανισμών των τραπεζών και των υπηρετών τους μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΚΙΕΦ Γιάννης Κοτσαηλίδης που παραβρέθηκε στη δίκη για συμπαράσταση στον Π. Λαφαζάνη και τους πολίτες που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους.