ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 19 Φεβρουαρίου, 2023

Στο πλαίσιο της εκλογικής προετοιμασίας του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΚΙΕΦ Γιάννης Κοτσαηλίδης  μαζί με τον πρόεδρο του ΔΗΚΕΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκεφθήκαμε την πόλη της Λάρισας όπου συναντηθήκαμε με το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Προσφύγων από τις χώρες της πρώην Σ. Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των δανείων προς τους πρόσφυγες και από τη Β. Ήπειρο για την αγορά πρώτης κατοικίας και ο κίνδυνος να αγοραστούν από τα αδηφάγα ξένα fund και να χαθούν μέσω των πλειστηριασμών χιλιάδες σπίτια.

Η λύση στο πρόβλημα είναι να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η ρύθμιση της Κύπρου όπου οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να δίνουν τη δυνατότητα πρώτα στους δανειολήπτες να αγοράζουν με τους ίδιους όρους τα κόκκινα δάνεια ενώ ζητάμε ειδική ρύθμιση με πολιτική απόφαση για τα στεγαστικά δάνεια των προσφύγων τα οποία πρέπει να καλυφθούν από το δημόσιο και να διαγραφούν.

Τα μέλη του συλλόγου προσφύγων της Λάρισας υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τις θέσεις του ΔΗΚΕΑ και του ΠΑΚΙΕΦ  και εξέφρασαν τη στήριξή τους στις εκλογές.

Οι δυο πρόεδροι συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Προσφύγων από τις χώρες της πρώην Σ. Ένωσης στην Αλεξανδρούπολη όπου παρουσίασαν τις θέσεις των κομμάτων τους για τα προβλήματα των προσφύγων που δημιούργησαν διαχρονικά οι διάφορες κυβερνήσεις του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.

Με τις δυο συναντήσεις σηματοδοτήθηκε η έναρξη του προεκλογικού αγώνα των δυο κομμάτων με στόχο την είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο και την ανατροπή της στρατηγικής της μονοδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Στόχος η νίκη των πραγματικών πατριωτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές.