Δελτίο τύπου 9 Μαΐου 2022


Τέσσερα χρόνια ΠΑΚΙΕΦ – Τέσσερα χρόνια αγώνων για ειρήνη και συνεργασία.

Σήμερα 9 Μαϊου συμπληρώνονται 4 χρόνια από την ίδρυση του Πανελλήνιου Κινήματος Ελληνορωσικής Φιλίας (ΠΑΚΙΕΦ).

Τα «γενέθλια» του κινήματός μας πραγματοποιούνται κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της δύσης κατά της Ρωσίας.
Εμείς σε αυτήν την ασφυκτική συγκυρία παραμένουμε προσηλωμένοι σε τρεις άξονες, την αναγκαιότητα της φιλίας και της συνεργασίας των δυο ιστορικών χωρών μας, την αντίθεσή μας στον πόλεμο και την σταθερή προάσπιση της ειρήνης και τη στήριξη κάθε κίνησης και πρωτοβουλίας προς αυτήν την κατεύθυνση ανεξάρτητα από τις επιλογές των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών.
Η σημερινή μέρα συμπίπτει με τη μεγάλη επέτειο της νίκης των συμμαχικών δυνάμεων – Ρωσίας, ΗΠΑ και Αγγλίας – κατά του φασισμού και τη λήξη του καταστροφικού πολέμου το 1945 και με αφορμή αυτήν την επέτειο στέλνουμε το μήνυμα για πανανθρώπινη, σταθερή και διαρκή ειρήνη σε όλη την υφήλιο.
Με στόχο τη συνεργασία των λαών για την πρόοδο και την ευημερία και όπλο τη λαϊκή διπλωματία προχωρούμε αταλάντευτα στο δρόμο που χαράξαμε με την ίδρυση του ΠΑΚΙΕΦ ευελπιστώντας πάντοτε στην επιστροφή της ειρήνης και της ευημερίας σε μια Ευρώπη από το Γιβραλτάρ μέχρι τα Ουράλια.

Γιάννης Κοτσαηλίδης

Πρόεδρος ΠΑΚΙΕΦ