ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 20 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ (ΠΑΚΙΕΦ)

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν από τη Σαμαρκάνδη όπου απαντώντας στην δυτική προπαγάνδα για το ενεργειακό πρόβλημα της ΕΕ ξεκαθάρισε τρία πράγματα:

Πρώτον ότι οι ελλείψεις σε φυσικό αέριο που αντιμετωπίζουν οι χώρες μέλη της ΕΕ δεν οφείλονται σε ενέργειες της Ρωσίας αλλά στις δικές τους αποφάσεις για περιορισμό των εισαγωγών από τη Ρωσία.

Δεύτερο ότι οι δύο αγωγοί φυσικού αερίου που περνούν από την Ουκρανία δεν έχουν κλείσει με ευθύνη της Ρωσίας αλλά του Ζελένσκι και ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανοίξουν αρκεί να το επιτρέψει ο Ζελένσκι.

Τρίτο και σημαντικότερο ότι οι υπερβολικά αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους κερδοσκόπους της δύσης όπως τους ονόμασε  και η ίδια η επίτροπος Φον Ντεν Λάϊερ αφού η Ρωσία δεν άλλαξε ούτε κατά ένα ευρώ τις τιμές πώλησης προς τη δύση.

Αυτά ακριβώς είχαμε επισημάνει πριν ένα μήνα περίπου σε επιστολή μας προς τον Πρόεδρο Πούτιν και αυτά ακριβώς ανέφερε στην ομιλία του στη Σαμαρκάνδη την περασμένη Παρασκευή.

Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτω  την επιστολή μας που δημοσιεύτηκε  στα ΜΜΕ της Ρωσίας.

Εμείς θα επιμείνουμε στον σταθερό δρόμο της υπεράσπισης της αλήθειας αλλά και της ειρήνης με βάση όμως το δίκαιο για όλους και όχι όπως το αντιλαμβάνονται ορισμένοι προκειμένου να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Η ΕΕ πρέπει όσο είναι καιρός να αντιληφθεί ότι πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαών της και όχι των ολιγαρχών που κερδοσκοπούν ασύστολα με αφορμή την ενεργειακή κρίση που οι ίδιοι προκαλούν.

                                                                               Γιάννης Κοτσαηλίδης

                                                                           Πρόεδρος του ΠΑΚΙΕΦ