“Ταυρίδα – Таврида”

Αυξ. αριθμ. 01/04 14 Ιουνίου 2018

Προς τoν Πρόεδρο του κόμματος «Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας»  κ.Κοτσαηλίδη

Αξιότιμε κ.Κοτσαηλίδη,

Σας απευθύνομαι εκ μέρους των Ελλήνων της Κριμαίας. Όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες κατοικούν στην χερσόνησο από τα αρχαία χρόνια. Εντούτοις, στην διάρκεια αιώνων,  υποστηρίζουν τους δεσμούς με τη Ελλάδα. Φροντίζοντας τα έθιμα και τον πολιτισμό τους και με την παράδοση μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.Οι Έλληνες της Κριμαίας γνώρισαν πολλές ελλείψεις και απελάσεις.Το 1778 ήταν μαζική μετανάστευση των Ελλήνων της περιοχής Πριαζόνσκιϊ, η οποία ήταν πολύ δύσκολη και πολύ τραγική για τον λαό. Και απελάσεις του 1944 σε ειδικούς χώρους. Παρόλο που υπήρχαν τόσες δυσκολίες οι Έλληνες πάντα ήταν αξιοπρεπείς κάτοικοι. Και με την πρώτη ευκαιρία το πλεονέκτημά τους επέστρεψε στα πατρικά τους μέρη της Κριμαίας. Οι σύγχρονοι Έλληνες που κατοικούν στην Κριμαία είναι άξιοι πολίτες της Ρωσίας, είναι 97% από τους κατοίκους που ψήφισαν σε δημοψήφισμα το 2014 για την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία. Οι Έλληνες της Κριμαίας νιώθουν ευγνωμοσύνη στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την Διαταγή αρ. 268 από 21-04-2014 «Για τα μέτρα αποκατάστασης των Αρμενίων,  Βουλγάρων, Ελλήνων, Τατάρων της Κριμαίας και Γερμανών και της κρατικής υποστήριξης, της αναβίωσης ανάπτυξης τους».

Όμως εμείς ζούμε τις περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κάτοικοι της Κριμαίας δεν έχουν δυνατότητα να πάρουν την Θεώρηση (Visa) για τα τουριστικά ταξίδια, και επίσης για την υποστήριξη των συγγενικών δεσμών με τους συγγενείς που κατοικούν στην Ελλάδα.

Σας παρακαλούμε να συμμετέχετε και υποστηρίζετε την λύση του θέματος αυτού. Επειδή όλες τις δυσκολίες είναι πιο εύκολο να λυθούν αν ενωθούμε.

Μόνο αν είμαστε μαζί είμαστε δύναμη.

Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος

Της Δημόσιας Οργάνωσης

«Περιφερειακή Εθνικοπολιτιστική  Αυτονομία  των Ελλήνων της Δημοκρατίας της Κριμαίας «Ταυρίδα»

Ι. Α. Σόνους