Δελτίο τύπου, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Με πρόσφατο ψήφισμά του το Ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του στην Ουκρανία των ΑΖΟΦ και του Ζελένσκι και ενέκρινε ενισχυμένη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
Το ψήφισμα ψηφίστηκε από τους Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ ενώ καταψηφίστηκε μόνο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη. Οι ευρωβουλευτές των περισσότερων κομμάτων απείχαν ενώ δεν εκδόθηκε ανακοίνωση από κανένα κόμμα, ούτε από το κόμμα του Κ. Βελόπουλου που διατείνεται ότι υποστηρίζει τη Ρωσία και είναι υπέρ της ειρήνευσης.
Με το ψήφισμά του αυτό το Ευρωκοινοβούλιο ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου και ενισχύει ακόμη περισσότερο τη φιλοπολεμική στάση των ΑΖΟΦ και του Ζελένσκι ο οποίος απορρίπτει το ένα μετά το άλλο όλα τα σχέδια για εξεύρεση ειρηνικής λύσης και τερματισμό του πολέμου.
Παράλληλα δένει ακόμη πιο σφιχτά την ΕΕ στο άρμα του ΝΑΤΟ που βρίσκει διαρκώς όλο και περισσότερα στηρίγματα στην αντιρωσική πολιτική του με στόχο τη γενίκευση του πολέμου κατά της Ρωσίας τον οποίο οι ίδιοι ξεκίνησαν.
Να υπενθυμίσουμε ότι η στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών έρχεται σε πλήρη αντίθεση και αγνοεί πλήρως το γεγονός ότι στην Ουκρανία ζουν ακόμη ελληνικής καταγωγής πολίτες που αποτελούν το 1,2% του συνολικού πληθυσμού και κινδυνεύουν με πλήρη αφανισμό από τον πόλεμο.
Ο ελληνικός λαός ας κρίνει τη στάση όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που στα λόγια τάσσονται υπέρ της ειρήνης και κατά του νατοϊκού ιμπεριαλισμού και στην πράξη κρύβονται πίσω από την αποχή όταν πρέπει να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν την ευρωπαϊκή υποκρισία.
Υπάρχει κι άλλος δρόμος και αυτόν τον ακολουθεί με συνέπεια μόνο το ΠΑΚΙΕΦ.

Γιάννης Κοτσαηλίδης
Πρόεδρος του ΠΑΚΙΕΦ