
Σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανική κρίση: Λεωφόρος για μια δίκαιη λύση και μια νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα
Το σχέδιο Τραμπ για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης έτσι όπως παρουσιάστηκε, αφενός αποτελεί τη βάση για μια δίκαιη και μόνιμη λύση και αφετέρου ανοίγει μια μεγάλη λεωφόρο για μια νέα ευρωπαϊκή ισορροπία με την συνεργασία της ΕΕ και των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Ευρασία.
Παράλληλα απομονώνει τις δυνάμεις των πολεμοχαρών και πολεμοκάπηλων ευρωπαϊκών ηγεσιών όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας που είχαν επενδύσει μέχρι τώρα στη ρωσοφοβία και την κλιμάκωση του πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.
Με τη συμφωνία ακυρώνεται και το εξοργιστικά αναληθές αφήγημα περί αλλαγής συνόρων με πόλεμο και οι δήθεν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία, που το μόνο που έκανε ήταν να προστατεύσει τους ρωσόφωνους – και ελληνόφωνους να μην το ξεχνάμε – πληθυσμούς της περιοχής του Ντομπάς από τις εθνοκαθαρτικές επιθέσεις των ΑΖΟΦ του Ζελένσκι.
Η αποκατάσταση των εδαφικών και πολιτισμικών ανισορροπιών που δημιουργήθηκαν το 1991 στην Ουκρανία από τον Γκορμπατσόφ και τον Γέλτσιν και η επαναφορά των δημοκρατικών λειτουργιών που κατήργησαν οι διάφοροι Ζελένσκι, διαμορφώνουν τις συνθήκες για μια μόνιμη ειρηνική συνύπαρξη των χωρών της περιοχής και χάρη στην πολιτική γενναιοδωρία του προέδρου Πούτιν δεν θα υπάρξει ποτέ – δεν υπήρχε και μέχρι τώρα – καμιά απειλή για τις ευρωπαϊκές χώρες.
Μια νέα γεωπολιτική και γεωοικονομική πραγματικότητα ανοίγεται μπροστά μας, με κύρια χαρακτηριστικά την ειρήνη, την ισότιμη συνεργασία και την ευημερία των λαών, σε μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια και ακόμη πιο πέρα.
Να δούμε τώρα που θα κρυφτούν οι πολεμοκάπηλοι και πολεμοχαρείς ηγέτες της ΕΕ και φυσικά οι θλιβεροί ακόλουθοί τους όπως ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του που ως «βασιλικότεροι του βασιλέως» έσπευδαν μέχρι χθες να υιοθετούν όλα τα ψευτοεπιχειρήματά τους και να υπογράφουν συμφωνίες για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του πολέμου αντί για την ειρήνη.
Το ΠΑΚΙΕΦ αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για τη στάση του όλο αυτό το διάστημα της κρίσης, για τις θέσεις που διατυπώσαμε και κυρίως για την συνεπή υπεράσπιση της ειρήνης και των αρχών του δικαίου, όχι όπως το αντιλαμβάνονται οι δυτικοί ολετήρες της Γάζας και των άλλων χωρών της Μ. Ανατολής, αλλά όπως το αισθανόμαστε εμείς ως αντικειμενικοί και δημοκρατικοί παρατηρητές.
Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτός είναι ο άλλος δρόμος που υπερασπιζόμαστε τόσο για την πατρίδα μας, όσο και για την Ευρώπη των λαών και όχι των πολεμοκάπηλων και των στρατοκρατών.